Politici alleen maar zakkenvullers?

“Waarom zouden we nog gaan stemmen, politici zijn alleen maar zakkenvullers”. Zomaar een opmerking die ik kreeg bij de eerste keer flyers uitdelen in de binnenstad in het voorjaar op 23 maart 2013, op de koudste zaterdag van het jaar in het kader van een permanente campagnevoering die ik had opgezet.

Tja daar sta je dan met je goede gedrag en idealen. De volgende vraag moest ik dan snel stellen wilde ik de aandacht nog vasthouden van het kleumend publiek: “en wat zou u dan willen”? Tot mijn verbazing kwam er dan een reactie los waardoor er vaak nog een leuk gesprek tot stand kwam. Ondanks dat ik vele uren in het raadswerk steek, is het raadslidmaatschap geen gerespecteerd beroep, soms zelfs een nadeel om te noemen op een verjaardag . “Politici zijn onbetrouwbaar en doen nooit wat ze zeggen” is de algemene trend. Geen wonder dat mensen niet meer willen stemmen. Voor hun gevoel verandert er niets.

Ik kan me voorstellen dat mensen zo denken, aan de andere kant als ik alleen maar machteloos kan toezien, word ik denk ik erg depressief. Liever onderneem ik dan actie en wil ik er wat aan proberen te doen maar dan moet je wel het idee hebben dat je er wat aan kan doen. Soms is het een compromis en krijg je niet voor elkaar wat je zou willen. Soms kan je het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken maar wil je als raadslid het algemene belang van de stad in de gaten houden. Maar vaak kan je echt wat veranderen of bereiken.

Waar ik zelf tegenaan loop na 11 jaar gemeenteraadslid is dat er veel besloten wordt in Den Haag door de Tweede en Eerste Kamer. Ik heb mij dan ook kandidaat gesteld voor de Tweede Kamer zodat ik landelijk meer voor elkaar kan krijgen dan dat ik dat plaatselijk kan doen.

Tot aan de verkiezingen zal ik een blog gaan bijhouden.
Als je daarop wil reageren ben je van harte welkom! Je kunt reageren via deze site of via npc.sanders@amersfoort.nl